پاورپوینت آماده; بهداشت مواد غذایی

پاورپوینت آماده; بهداشت مواد غذایی

پاورپوینت آماده;  بهداشت مواد غذایی

مطالب اسلایدهای ابتدایی این پاورپوینت به شرح زیر است

 


تعداد اسلاید : 48 اسلاید

بنام خدا بهداشت مواد غذایی بهداشت مواد غذایی رعایت کلیه اصولی که باید در تولید٬ نگهداری٬ عرضه و فروش مواد غذایی مورد توجه قرار گیرد تا غذای سالم و با کیفیت مطلوب بدست آید بهداشت مواد غذایی رعایت کلیه اصولی که باید درمراحل :
تولید
٬ نگهداری٬
عرضه و فروش مواد غذایی
مورد توجه قرار گیرد تا غذای سالم و با کیفیت مطلوب بدست مصرف كننده برسد . مقدمه طبق بررسی CDC
77% مسمومیتهای غذائی دررستوران ها ومراکز عمومی
20%درمنازل
3%تجاری
25%موادغذائی ازبین میرود
درکشورهای درحال توسعه 50%
درکشورهای جهان سوم 80%بیماریها و33%مرگ ها ناشی از مصرف موادغذائی وآب آلوده می باشند مواد غذایی و سلامت حداقل 10% مردم کشور ما ، یکبار در سال بدلیل مصرف غذاهای آلوده به اسهال مبتلا می شوند .
تقریباٌ سالانه 500 میلیون کودک در جهان به گاستروآنتریت های ویروسی حاد مبتلا می شوند .
در کشورهای در حال توسعه سالانه 3 میلیون کودک زیر 5 سال بدلیل اسهال جان خود را از دست می دهند . آلودگی مواد غذایی 1- آلودگی میکروبی



2 – آلودگی غیر میکروبی بطور کلی سه عامل مهم و کلیدی در بیماری ناشی از مواد غذایی نقش دارد 1-وجود عامل آلودگی contamination

2-رشد میکروبهای بیماریزا growth

3-بقا و زنده ماندن میکروبهاsurvival چگونه عامل آلودگی وارد غذا میشود میکروبها تقریبا در همه جا یافت میشوند
آب
هوا
خاک
ودر هر جایی رشد میکنند
در دهان٬ بینی و روده حیوانات و انسان وجود دارد
ازطریق حشرات ٬جوندگان٬کارکنان و ابزار کار ...... منابع آب آلوده فاضلاب غذای آلوده شیر آلوده وسایل پخت آلوده حشرات و آفات دست های آلوده حیوانات خانگی فضولات انسانی و حیوانی محصولات حیوانی پیشگیری از آلودگی مواد غذایی
عوامل فردی : بهداشت فردی و ممانعت از اشتغال افراد بيسواد و آموزش نديده ولباس كار مناسب

شرايط ساختماني: فضاي مناسب.آب .دفع بهداشتي فاضلاب . زباله .تهويه .وضعيت كف٫ديوار و سقف .....

ابزار كار مناسب :ظروف .ميز كار. ماشين ظرفشويي .دسگاه يخ ساز حمل مواد غذايي به صورت بهداشتي و .....


انجام آزمایشات میکروبیولوژیک مواد غذایی


برخورد قانونی با متخلفین
مشکلات بهداشت فردی: نداشتن اطلاعات ،آموزش و وسایل حفاظت فردی (کلاه – ماسک – دستکش – روپوش – چکمه – جلیقه ی گرم کننده برای کارکنان بخش سرد خانه ها – عینک برای کارکنانی که با دود و مواد تند سر و کار دارند – و...). عدم استحمام مکرر و شستشوی مکرر دست ها توسط کارکنان. پاکیزه نبودن لباس کارکنان. عادات غیر بهداشتی لیسیدن انگشتان٬قاشق٬چشیدن غذاباهمان قاشق
سیگار کشیدن
فوت نمودن به داخل پاکت
سرفه و عطسه بر روی غذا
خاراندن پوست
فرو کردن انگشت در گوش و بینی
عدم شستشوی دست بعداز دست زدن به گوشت خام ٬ سبزیجات٬زباله و پول ادامه عادات غیر بهداشتی تهیه مواد غذایی ساعتها قبل از مصرف

عدم پخت کافی ماده غذایی ویاگرم نکردن مجدد به صورتی که عوامل میکروبی حذف یا کاهش یابد

پایین بودن سطح بهداشت فردی اشخاصی که با مواد غذایی سروکار دارند

آلودگی م
خرید آنلاین